Les gaufres d'Augustin | De geschiedenis
5791
page-template-default,page,page-id-5791,mikado-core-1.0,mkd-social-login-1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Gérard en Marie Peiffer met hun zoon Gaston

De familie Peiffer is sedert generaties actief in de bakkerijsector en heeft altijd een bakkerij uitgebaat in het dorp Membach, onderdeel van de entiteit Baelen.

1926

Gaston Peiffer

1938

Gaston Peiffer

17 jaar oud naar zoon Gaston Peiffer nam het familiebedrijf over. Onder zijn leiding nam de productie aanzienlijk toe om aan alle eisen van naburige dorpen te voldoen.

1950

Gaston Peiffer en een bakker

CKort na de oorlog werden Belgische troepen in Duitsland gestationeerd. Het familiebedrijf Peiffer breidt uit zijn assortiment uit om aan de vraag van de soldaten en hun families voor brood en banket te voldoen.

1961

Gaston en Louise Peiffer

Gaston Peiffer moest de bar rechtzetten na een brand in de bakkerij, hij creëerde zijn eigen Luikse wafelrecept en de bakkerij van weleer werd een wafelproductie. Leveringen aan de Belgische Strijdkrachten in Duitsland en aan alle gebieden van militaire operaties blijven aantrekkelijker.

2002

Augustin Peiffer

Ruim na de terugkeer van de Belgische Strijdkrachten naar België, besluit Augustin Peiffer terug te keren naar de Luikse wafel die volgens hem net als andere Belgische specialiteiten veel aandacht verdient. Vervolgens bedacht hij het concept van “Augustin Wafles”, een concept dat voornamelijk bedoeld is voor export. We kunnen dus stellen dat er over de hele wereld een wafel wordt gegeten, op alle uren van de dag en van de nacht. (zoon van Gaston Peiffer)